نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی با بیان اینکه جشن گلریزان تجلی اجرای دستور دینی یعنی انفاق است، افزود: گلریزان، سنتی است که از قدیم الایام رسم بوده و طی آن کمکهایی برای نیازمندان جمع آوری میشد.
ایسنا- حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم در جشن گلریزان تبریز با بیان اینکه جشن گلریزان، آیین شکرانه نعمت خداوندی است، افزود: ایرانیان از دیرباز بر اساس
تکریم و نوع دوستی خود همواره بر این آیین همت گماشتهاند و آن را شکرانه نعمت خداوندی میدانند.
وی با تاکید بر اینکه زیباترین حرکتهای بشردوستانه طی تاریخ در قالب سنت گلریزان اتفاق افتاده است، اظهار کرد: بنای تاریخی ۳۳ پل نمونهای به جای مانده از این آیین معنوی و سنتی است؛ چرا که شاه عباس برای ساخت این بنا از مردم استمداد طلبید و آیین گلریزان برپا کرد.
حجتالاسلام والمسلمین آل هاشم خاطرنشان کرد: در گذر زمان، گلریزان از زورخانهها به خانهها کشیده شد، به طوری که زنان نیز در این سنت حسنه مشارکت کرده و در قالب سفره حضرت ابوالفضل(ع) گلریزان کوچکی به پا میکردند.
نماینده ولی فقیه در استان تاکید کرد: این آیین سنتی جلوهای باشکوهتر گرفته و مردان و زنان ایران اسلامی بصورت گسترده در آیین گلریزان شرکت میکنند.
وی با بیان اینکه جشن گلریزان، بخشش امید برای ناامیدان و نیازمندان است، افزود: همه ساله جشن گلریزان با کمک و هدیه رهبر معظم انقلاب کلید میخورد.
حجتالاسلام والمسلمین آلهاشم در خاتمه تاکید کرد: ماجرای عفو زندانیان نیز در جمهوری اسلامی ایران از زمانی که سید اسدا… لاجوردی ریاست سازمان زندانها را برعهده داشت، آغاز شد.
استاندار آذربایجانشرقی نیز در این جشن با بیان اینکه ایثار و ازخودگذشتگی از برکات انقلاب اسلامی است، افزود: جشن گلریزان اقدامی خداپسندانه و الهی بوده و آزادی زندانیان اجر بزرگی دارد.
محمدرضا پورمحمدی اظهار کرد: مردم مومن و متدین آذربایجانشرقی همواره در کارهای خیر پیشگاه بوده و بسیار خوشحالم که مراسمی به این عظمت برگزار میشود.
استاندار آذربایجانشرقی با قدردانی از زحمات خیران و ستاد دیه استان، اظهار کرد: ستاد دیه نه تنها در ماه مبارک رمضان، بلکه در طول سال تلاش میکند نیت خیران را نسبت به آزادی زندانیان جرایم غیرعمد تحقق بخشد.
پورمحمدی افزود: چشم عدهای از زندانیان جرایم غیرعمد و خانوادههایشان به دستان باسخاوت مردم نوعدوست و خیر است و امیدواریم با جمعآوری مبالغی بتوانیم زمینه آزادسازی این عزیزان و بازگشت آنها به آغوش خانواده را فراهم کنیم.
وی گفت: از خیران، صنعتگران و دادستان محترم تبریز هم که این حماسه با شکوه را خلق کردند، تشکر میکنم.
همچنین رئیس کل دادگستری آذربایجانشرقی گفت: در سال گذشته بیش از ۴۴۰ زندانی با کمکهای مردم خیر استان آزاد شده و به آغوش خانوادههایشان بازگشتند.
حکمتعلی مظفری با بیان این مطلب اظهار کرد: بدهی ۴۴۰ نفری که سال گذشته آزاد شدند، بیش از ۱۲۳ میلیارد تومان بود که با کمک مردم خیر استان پرداخت شد.
وی گفت: بخشی از بدهی این افراد با تقسیط و بخشی نیز با ارائه تسهیلات بلا عوض از محل کمکهای مردمی پرداخت و این کمکها بعد از انجام تحقیقات و احراز استحقاق توسط ستاد دیه در اختیار نیازمندان قرار داده شد.
وی ضمن قدردانی از اقدامات خیرخواهانه مردم خیر استان خاطرنشان کرد: با کمکهای خیرخواهانه مردم، تعداد قابل توجهی به آغوش خانوادههایشان بازگشتند.
شهردار تبریز از اتخاذ تمهیداتی از سوی شورای شهر و شهرداری تبریز برای کمک به خیریهها خبر داد.
ایرج شهینباهر اظهار کرد: شهرداری تبریز با تصویب شورای شهر تبریز مبلغ ۱۰۰میلیون تومان برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد به ستاد دیه استان هدیه کرد.
شهردار تبریز گفت: علاوهبر این، یک قطعه زمین که ۴۰میلیون تومان از عوارض ساخت آن هم با تصویب شورای شهر بخشیده شده از طرف شهرداری به ستاد دیه استان هدیه شده است و در آینده قطعا شهرداری و شورای شهر تلاش خواهند کرد برخی امکانات مورد نیاز دیگر را در اختیار خیریهها قرار بدهند.
وی در ادامه اظهار کرد: مردم آذربایجان و تبریز همواره در صحنههای کمک به همنوعان از جمله جشن گلریزان پیشرو هستند.
شهینباهر خاطرنشان کرد: خروجی کمکهای مردمی در حوزهها و عرصههای مختلف این است که امروز شهر ما به عنوان شهر بدون گدا یا شهر بدون معتاد متجاهر شناخته میشود و این دستاوردها ناشی از رفتارهای خیرخواهانه شهروندان است.
وی بیان کرد: هرسال مردم تبریز بهویژه بازاریان، اهالی صنعت و مدیران در این جشن پرشکوه حضور یافته و تعداد زیادی از عزیزانی را که ناخواسته گرفتار شدهاند از زندان آزاد میکنند و امسال نیز شاهد یک جشن عظیم و باشکوه دیگر بودیم.
مدیرعامل ستاد دیه کشور نیز در این جشن گفت: در راستای آزادی هشت هزار زندانی جرایم غیرعمد در سال گذشته شکات خصوصی با چشمپوشی از ۴۸ درصد محکومٌبه بیشترین نقش را داشتهاند.
سید اسدا… جولایی افزود: اولیاء دم، طلبکاران مالی و به طور کلی شکات خصوصی در خط مقدم آزادیهای این مجموعه حمایتی قرار دارند، زیرا برخی با وجود اینکه مبلع تعیین شده از سوی محکمه از جمله حقوق حقه آنها به حساب میآید اما با اطلاع از وضعیت مددجویان این نهاد مردمی در مسیر بازگرداندن یک سرپرست خانواده به آغوش جامعه بیشترین همیاری را داشته و با عنایت به آمار سه دهه اخیر میتوان گفت طلبکاران با گذشت از ۵۰ درصد اصل بدهی تاثیر بسزایی در تسریع آزادیها داشتهاند.
وی با بیان اینکه هشت هزار و ۶۴۲ زندانی جرایم مالی غیرعمد در ندامتگاههای کشور حبس هستند، اضافه کرد: امیدواریم شاکیان پروندهها بار دیگر با حمایت خود شرایط را برای رهایی این بدهکاران اغلب مالی فراهم کنند.
مدیرعامل ستاد دیه کشور افزود: پارسال با کمک ستاد دیه و مشارکت نیکوکاران و تخفیف شکات هفت هزار و ۹۳۲ زندانی جرایم غیرعمد از زندان ها آزاد شدند که میزان بدهی این مددجویان افزون بر ۱۵ هزار و ۹۷۷ میلیارد ریال بود.
