معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه، گفت: در این شرایط جهش تولید بهعنوان تنها راه نجات اقتصاد کشور مطرح است که لازمه آن توسعه صادرات و تولید صادراتمحور است.
فارس- غلامرضا انصاری در دیدار با استاندار آذربایجانشرقی، این استان را از نظر موقعیت جغرافیایی و سرمایه انسانی، استانی، ویژه و مهم توصیف کرد و اظهار داشت: این استان بهدلیل تنوع محصولات تولیدی، زیرساختهای اقتصادی، دسترسی به بازارهای بینالمللی و اشتراکات فرهنگی و زبانی با کشورهای همسایه، بستر بسیار خوبی برای توسعه صادرات کشورمان است.
وی با اشاره به اهمیت توسعه روابط با کشورهای همسایه گفت: در حال حاضر بزرگترین شرکای تجاری ایران، همسایگان ما هستند؛ هرچند نسبت به حفظ و توسعه روابط با کشورهای مختلف و حضور در بازارهای جهانی نیز اهتمام جدی داریم.
انصاری با بیان اینکه تنوع خوبی در تجارت خارجی کشور ایجاد شده، افزود: توسعه روابط اقتصادی در شرایط تحریم، بسیار امیدوارکننده است و اگر بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم، سالهای آینده برای اقتصاد کشور سالهای روشنی خواهد بود.
معاون وزیر امور خارجه با تأکید بر ضرورت قطع وابستگی اقتصاد کشور به نفت متذکر شد: در سالهای اخیر بهدلیل تحریمهای نفتی، روند قطع وابستگی به نفت آغاز شده بود و با افت شدید قیمت نفت بعد از شیوع کرونا این امر قطعیت یافته است.
انصاری تصریح کرد: وزارت امور خارجه با درک این شرایط از سال گذشته بر روی توسعه صادرات تمرکز کرده و سیاست اصلی این وزارتخانه در حال حاضر ایجاد تسهیلات مناسب برای حضور تجار و صادرکنندگان در بازارهای جهانی است.
استاندار آذربایجانشرقی نیز در این دیدار، با بیان اینکه آذربایجانشرقی دروازه دسترسی ایران به حوزه اوراسیا و بازار آسیای میانه است، گفت: این استان باید محور تعاملات اقتصادی و تجاری با کشورهای این منطقه باشد و نقش اصلی را در این زمینه ایفا کند.
محمدرضا پورمحمدی با اشاره به توصیه دولت به استانداران استانهای مرزی برای استفاده از مزیتهای اقتصادی کشورهای همسایه اظهار داشت: این امر نیازمند افزایش اختیارات استانداران و واگذاری نقش بیشتر به استانها برای توسعه ارتباطات است.
وی با اشاره به توانمندیهای اقتصادی استان گفت: آذربایجانشرقی قطب صنعت و تولید کشور است و حدود ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی در این استان فعالیت میکنند که میتوانند نیاز بازارهای منطقه را تأمین کنند.
پورمحمدی با بیان اینکه آذربایجانشرقی دروازه دسترسی ایران به حوزه اوراسیا و بازار آسیای میانه است، افزود: این استان باید محور تعاملات اقتصادی و تجاری با کشورهای این منطقه باشد و نقش اصلی را در این زمینه ایفا کند.
وی، ایجاد شهرک سرمایهگذاری خارجی در تبریز را نمونهای از تجارب موفق استان در تعاملات بینالمللی دانست و یادآور شد: روابط خوب با کشورهای همسایه در توسعه اقتصادی و رفع مشکلات مؤثر است، همچنان که در ماههای اخیر توانستیم با استفاده از روابط خوب با کشورهای همسایه مشکل کمبود مواد اولیه برای تولید مواد ضدعفونی کننده را حل کنیم.
استاندار آذربایجانشرقی تصریح کرد: در شرایط فعلی از نظر سیاسی و اقتصادی ناگزیر به توسعه روابط اقتصادی و تجاری با کشورهای دیگر هستیم و این روابط باید به توسعه صادرات منجر شود.
وی توسعه زیرساختهای ارتباطی در نقاط مرزی را خواستار شد و بیان داشت: استفاده از مزیتهای اقتصادی کشورهای همسایه نیازمند تقویت زیرساختها و ایجاد امکانات مناسب برای صادرات در نقاط مرزی است.
از سوی دیگر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در حاشیه دیدار با هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: تا زمانی که دو کشور(ایران و ونزوئلا) اراده بر تجارت دارند، قطعا این رفت و آمدها ادامه خواهد یافت و کسانی که مزاحمت ایجاد کنند، باید بدانند مزاحمت، مزاحمت میآورد.
انصاری اظهار کرد: تحریم آمریکا یک موضوع جدید و تازهای نیست بلکه این کار را ۴۰ سال ادامه داده و تمام تلاش خود را بر افزایش آن انجام میدهد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هم به موازات فشارها همیشه موفق بوده است، افزود: ایران در طول این چند سال در بخش صادرات و واردات و تنوع بازار موفق عمل کرده است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه نکتهای که در تحریم است، تحریم ممنوعیت نیست و نمیتواند ما را از تلاشهای خود متوقف سازد، افزود: آن چیزی که تحریم بر ما تحمیل میکند، افزایش هزینهها است.
وی ادامه داد: باید به شیوهای تولید کنیم که هزینه را پایین بیاورد و اگر میخواهیم بازار را حفظ کنیم باید مشکل اصلی که استاندار، بستهبندی نفیس و بهداشت است را حل کنیم.
انصاری در خصوص آخرین وضعیت مرزها گفت: بعد از شیوع کرونا یک وضعیت یکسان در سطح دنیا ایجاد شده و کنترل شدید در مرزها انجام گرفت که کنترل در مرزها ایران و بالعکس هم حاکم بود اما در حال حاضر ما مرز بسته نداریم.
وی متذکر شد: نقش تبریز یک نقش بسیار محوری و تجار تبریز همیشه یک تجار موفق و سالمی بوده و قطعا در شرایط فعلی که به شدت نیاز به صادرت داریم، نقش تبریز بسیار مهم خواهد بود.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در دیدار با هیئت نمایندگان آذربایجانشرقی با تاکید بر اینکه تبدیل کشور واردکننده به صادرکننده و افراد واردکننده به صادرکننده سخت است ولی در حال اتفاق میباشد، گفت: ۴۰ سال به کارخانههای خارجی سوبسید دادیم.
انصاری اظهار کرد: تحولاتی در داخل کشور ایجاد میشود که سالها منتظر آن تحولات بودیم.
وی با تاکید بر اینکه تبدیل کشور واردکننده به صادرکننده و افراد واردکننده به صادرکننده سخت است ولی در حال اتفاق میباشد، گفت: اگر اخبار و تلویزیون پُر از افراد لباس آبی راهراه است، به خاطر همین جامعه وارداتی میباشد.
انصاری خاطرنشان کرد: همزمانی بحث سال جهش تولید بهترین راه جهش تولید صادرات میباشد و اگر بتوان صادرات خوبی داشته باشیم قطعا جهش تولید خوبی هم خواهیم داشت.
وی بیان کرد: با توجه به تحریمها و شرایط ویژه و سخت ایجاد شده، راههای جدید را باید یافت و باید صادرات انجام دهیم به طوریکه دیگر واژه “باید” به یک لزوم تبدیل شده و انتخاب نیست.
همچنین رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این دیدار با تاکید بر اینکه کشور باید از اقتصاد تک محصولی در بیاید زیرا اگر نفت تمام شود، کشور فلج میشود، گفت: متاسفانه مقابله با تک محصولی در حد شعار میباشد و فقط روی کاغذ باقی مانده است.
یونس ژائله اظهار کرد: امیدوارم این سفر منجر به برکاتی شود تا وضعیت صادرات استان بهبود یابد زیرا این استان یکی از قطبهای موفق در بخش صادرات است.
وی با بیان اینکه نگاه ما در صادرات تنها به کشورهای همسایه نیست بلکه ارتباط خوبی با آفریقا هم داریم، گفت: درخواست ما تحلیل در نگرش در صادرات و صادرکنندگان میباشد زیرا شرایط ما در وزارت امورخارجه و رفتار این وزارتخانه با بخش خصوصی خوب است ولی باید بهتر و فعالتر شود.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران امکانات وسیعی در کشورهای دیگر دیگر دارد که از آن استفاده نمیکند، تصریح کرد: موضوع قانون از جمله این مشکلات و موانع است که وزارت امورخارجه باید نسبت به آن نگرش و برنامه جدید داشته باشد.
وی متذکر شد: البته باید بخش خصوصی حرکات جدیدی در اتاقهای بازرگانی در بخش بینالملل داشته باشد تا به تبع آن فعالیت در وزارت امورخارجه هم ایجاد شود.
ژائله با تاکید بر اینکه کشور باید از اقتصاد تک محصولی در بیاید زیرا اگر نفت تمام شود، کشور فلج میشود، گفت: متاسفانه مقابله با تک محصولی در حد شعار میباشد و روی کاغذ باقی مانده است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در سفر خود به منطقه آزاد ارس گفت: منطقه آزاد ارس و به ویژه نوردوز تنها دروازه زمینی ایران به کشورهای اوراسیا است و پل نوردوز شاهراه صادرات به اوراسیا است.
انصاری گفت: منطقه ازاد ارس نقش بسیار موثر و موقعیت جغرافیایی بسیار خوبی در مسیر تجارت با اوراسیا دارد و مرز نوردوز بعنوان تنها دروازه زمینی کشور و شاهراه صادرات به کشورهای اوراسیا می باشد که نیاز هست سرمایه گذاری بیشتری در ان انجام پذیرد.
وی افزود: ارمنستان فرصت بسیار خوبی برای ماست و با عنایت به اینکه منطقه ازاد ارس موقعیت بی نظیری جهت افزایش تجارت با این کشور و کشورهای حوزه اوراسیا را دارد امیدواریم دولت تلاش کند تا از این فرصت ویژه جهت افزایش توسعه، اشتغال و تجارت و ارز اوری استفاده کند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اظهار کرد: مهمترین نقشی که مناطق آزاد میتوانند داشته باشند صادرات و ارز اوری است که منطقه ازاد ارس ویژگی شاخصی در حوزه صادرات دارد و خوشبختانه با امضای توافق نامه تجارت آزاد با اوراسیا یک فرصت طلایی برای ارس فراهم شده است تا از این فرصت جهت حضور در بازارهای اوراسیا استفاده نماید و پیشنهاد می کنم سایر مناطق ازاد نیز از تکنولوژی و دانش فنی موجود در منطقه ازاد ارس بخصوص در زمینه محصولات هیدروپونیک و گلخانه ای بعنوان الگو استفاده کنند.
انصاری در خصوص برنامه های وزارت امور خارجه در دوران پساکرونا در تعامل با کشورهای دیگر گفت: ویروس کرونا یک مشکل بین المللی است اما خوشبختانه در هفته های اخیر دولت تمهیداتی اندیشیده است و با مذاکراتی که با کشورهای همسایه صورت گرفته است در صدد هستیم ضمن رعایت پروتکل های بهداشتی بتوانیم با راه اندازی مجدد مرزها تجارت و رفت و امدها را به روال قبل از کرونا برگردانیم.
همچنین ببینید
احداث شهرک صنایعدستی و گردشگری در تبریز
استاندار آذربایجانشرقی ثبت شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی را عاملی موثر در رونق بخش گردشگری …