سفرهای پهن شده و چند نفر سر آن سفره نشستهاند!
حس صمیمی و گرمی که از این جمله مذکور نشأت میگیرد و از گذشتگان سینه به سینه به نسل امروز، منتقل شده است، حال و هوای خاصی را از کسب و کار تعریف میکند.
قداستی که سفره در میان ایرانیان دارد شاید در کمتر کشور دیگری سراغ داشته باشیم.
سفره یعنی خانه، سفره یعنی خانواده، سفره یعنی غذایی که دسترنج پدر زحمتکش خانواده است و دستپخت مادر عاشق خانواده، سفره یعنی حرفها و نگاههای محبتآمیز افراد خانواده در زیر یک سقف و در محدود قالی وسط اتاق!
امروزه وقتی صحبت از ایجاد کسب و کار و اشتغال میشود اکثر کارشناسان و متخصصان علوم مرتبط با اشتغال و کارآفرینی بر باور صحیح حذف حمایتهای دولتی و خودجوشی مردمی تاکید میکنند. ولی مشخص نیست چرا جا انداختن این مسئله در بین اقشار مختلف جامعه و حتی تحصیلکردگان بسیار دشوار مینماید؟ و سرمایهگذاریها در زمینه آموزش کارآفرینی تا به امروز بازده قابل انتظار را ارائه نکرده است. شاید دلیلش این باشد که کمتر در خانهها، افراد خانواده را دور سفره پهن شده میبینیم!
البته هیچکدام از صاحبنظران اعتقادی به مشکلآفرینی و مانعتراشی برای کسانی که با پول کارآوردهشان، کار میآفرینند ندارند!
مطمئناً اگر سفرهای پهن شود چند نفر دور آن مینشینند! توصیف کارآفرینی و اشتغالزایی چندان مشکل نیست اگر مردم و مسئولان تاملی بر فرهنگ سفرهنشینی در آداب و سنن ایرانی- اسلامیمان داشته باشند، و به نظر میرسد، همچنین اگر کسی ترس از حضور میهمانان ناخوانده نداشته باشد، سفره گستردن برای خیلی از افراد صنعتگر و خوشفکر بسیار ساده میشود!
مبادا تصور کنید میهمان ناخوانده سفره سرمایهگذاران و کارآفرینان، مالیاتها و عوارض متعدد و سنگینی است که مانع شروع کار و ایجاد اشتغال در کشور شدهاند!!
بیایید همه بدون تنگنظری و سنگاندازی حرمت سفره و صاحب سفره را نگهداریم تا سفرهای پهن شود و چند نفر بر سر آن سفره بنشینند!
همچنین ببینید
زمانه بیتو یتیم شد!
سفر به خیر، میروی با باد ز دیده، اما نمیروی از یاد. عجیب نیست، اگر …