رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تبریز گفت: در سطح استان آذربایجانشرقی، تنها ۲۰ درصد از بافندگان در حوزه فرش دستباف بیمه هستند؛ فرش دستباف، اصلیترین تولید ملی است با این حال اگر به دنبال اقتصاد مقاومتی و دست یابی به اقتصاد پایدار هستیم باید توجه جدی به بیمه بافندگان فرش دستباف نشان دهیم.
مهر- اسماعیل چمنی با اشاره بر فعالیت ۲۰۰ هزار نفر در حوزه فرش دستباف ادامه داد: شهرستان تبریز دارای ۱۰۰۰ کارگاه فعال میباشد که در کل استان به ۱۵۰۰ کارگاه فعالی نیز میرسد که از ۲۰۰ هزار بافنده فرش دستباف، کمتر از ۵۰ هزار نفر در استان، دارای بیمه هستند.
وی افزود: بافندگان فرش دستباف، سربازان واقعی اقتصاد مقاومتی بوده و در سطح کشور، بیشترین اشتغالزایی در حوزه بخش خصوصی مربوط به فرش دستباف و صنایع بافتنیهای دستی میباشد که در استان ما نیز مضاعف است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تبریز با تأکید بر تأثیر مضاعف شیوع ویروس کرونا در حوزه فرش توضیح داد: شیوع ویروس کرونا و فاصله گذاری اجتماعی، موجب تعطیل شدن کارگاهها شد و با توجه به فرهنگ مردم برای ایجاد تغییرات در منازل در آستانه سال نو، بسته بودن مغازهها فروش حداقل برای فرش دستباف را رقم زد.
چمنی گفت: طبق مصوبه ستاد مقابله با کرونا، تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف شامل بیمه بیکاری نبوده که این در حالی است که بیشترین ضربه را این افراد متحمل شده که علاوه بر نبود بیمه از سایر مزایا نیز بهرهمند نشدهاند.
وی به عدم نبود صادرات در حوزه فرش دستباف اشاره کرده و افزود: عواملی نظیر تحریم، سوق یافتن صادرکنندگان به مشاغل دیگر، بازگرداندن ارز نیما موجب گشته است تا صادرات در این حوزه کاهش یابد.
وی با تأکید بر ضروری بودن تثبیت قیمت ارز، حذف پیمان سپاری ارزی در صادرات فرش، حمایت دولت و بهرهمندی بافندگان و تولیدکنندگان از حق بیمه ادامه داد: با وجود تمامی این عوامل، تولیدکنندگان نسبت به صادرات فرش رغبت پیدا کرده که افزایش صادرات، موجب افزایش تولید، اشتغال و به دنبال آن سفارش پذیری نیز صورت میگیرد.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف تبریز بیان کرد: افزایش قیمت مواد اولیه بالطبع، قیمت فرش دستباف را نیز افزایش داده است از این رو فرش دستباف باید در زمره اولویتهای مجلس و نمایندگان قرار گیرد که در این راستا باید علاوه بر بهرهمندی از حق بیمه، وامهای کم بهره و سرمایههای در گردش نیز در اختیار آنان قرار بگیرد.
چمنی ضمن تأکید بر اینکه فرش دستباف، تولید ملی بوده و منبعی برای درآمدزایی در حوزه صادرات میباشد به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه جایگاه خاصی برای فرش دستباف تعریف نشده است بدین گونه که نمایندهای برای فرش دستباف تبریز در شورای گفتگو بین دولت و بخش خصوصی وجود ندارد.
وی توضیح داد: فرش دستباف تنها کالایی است که در ایران ثبت جهانی شده و معیشت اکثر مردم در ایران از این راه تأمین میگردد اما با این وجود که مهمترین دغدغه مسئولین، اشتغال و حمایت از تولید است، بحثی به میان نیامده این در حالی است که فرش دستباف باید در یکی از ردیفهای اصلی بودجه کشوری جای بگیرد.
وی افزود: بافت فرش دستباف با قدمتی سه هزار ساله همانند گذشته نیست؛ با وجود افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش بافندگان در این حوزه، به دلیل عدم توجه به فراموشی سپرده شده است که اگر به همین منوال پیش رود کمک از بین خواهد رفت که در این صورت قابل جبران نمیباشد به همین دلیل فرش دستباف نیازمند عزم همه جانبه است.
وی در پایان بر لزوم وجود نمایندهای برای فرش دستباف در شورای گفتگو بین دولت و بخش خصوصی اشاره کرده و گفت: رهبریت و محوریت فرش دستباف در دنیا با ایران است و به همین دلیل در این راستا باید دستگاههای نظارتی ورود کنند.
همچنین ببینید
احداث شهرک صنایعدستی و گردشگری در تبریز
استاندار آذربایجانشرقی ثبت شهرها و روستاهای ملی صنایعدستی را عاملی موثر در رونق بخش گردشگری …