مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب آذربایجانشرقی گفت: گسترش حاشیهنشینی در تبریز به بنبست رسیده، از اینرو این روند به روستاهای اطراف تبریز سوق یافته است.
فارس- حافظ باباپور اظهار کرد: موضوع مهاجرت معکوس چند سالی است که در حال اتفاق است و خوشبختانه آذربایجانشرقی در این خصوص روند رو به رشد و سرعتی دارد.
وی افزود: ما روستایی در استان داریم که به صورت کامل خالی از سکنه شده بود ولی الان ۲۰ خانوار جمع شده و روستا را احیا کردند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان با بیان اینکه دلایلی اعم از بازنشستگی، برگشتن به خاطرات کودکی، احیای زمینهای آبا و اجدادی و غیره از دلایل مهاجرت معکوس به روستاهاست، گفت: تسهیلات پرداختی نیز از دلایل دیگر مهاجرت است بهطوریکه پیشنهاد افزایش این تسهیلات تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان را ارائه دادهایم، چراکه پرداخت این تسهیلات بدون هیچگونه بوروکراسی اداری و به راحتی پرداخت میشود.
وی در خصوص مشکلات حاشیهنشینی و رواج این موضوع در روستاهای استان متذکر شد: حاشیهنشینی یک موضوع فراگیر در کل جهان است که گریبانگیر کلانشهرهاست که در برخی کشورها ساماندهی شده ولی در برخی کشورها هنوز با این موضوع درگیر هستند و تبریز نیز یکی از این شهرهاست که با پدیده حاشیهنشینی روبه روست.
باباپور ادامه داد: پیشنهاد بازسازی مناطق حاشیهنشین توسط بنیاد مسکن استان ارائه شده است زیرا مشابه این کار در زاهدان و دو شهر دیگر انجام گرفته و با موفقیت همراه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه گسترش حاشیهنشینی در تبریز به بنبست رسیده است، از اینرو این روند به روستاهای اطراف تبریز سوق یافته است، بیان داشت: برای مثال در منطقه چاوان در حدود ۴۰۰ خانوار خارج از محدوده شهر خانه احداث کردهاند که جلوی این کار باید توسط شهرداری گرفته میشد.
مدیرکل بنیاد مسکن استان تصریح کرد: حاشیهنشینی روستایی یک خطر بالقوه است و شهر را تهدید میکند و هر آن احتمال خطر وجود دارد و باید شهرداری قدرت اجرایی در برخورد با این پدیده داشته باشد.
وی در خصوص ضعف استان در معرفی روستاهای خارقالعاده برای گردشگری گفت: این وظیفه میراث فرهنگی و گردشگری است و ما اعلام آمادگی برای همکاری در این رابطه میکنیم زیرا ظرفیت گردشگری روستاهای استان نه تنها کمتر از سایر استانها نیست بلکه بیشتر هم است زیرا قدمت تاریخی، طبیعت بکر، خارقالعاده بودن اماکن حاکی از این ادعاست، بهطوریکه روستای کندوان یک روستای بینظیر در کل جهان است و نمونه دیگری در جهان ندارد.
باباپور در ادامه به موضوع جابجایی روستاها اشاره و تصریح کرد: عملا این کار با موفقیت انجام نمیگیرد و منجر به دو تکه شدن روستاها میشود زیرا تجربههای قبلی نشان داده است که عدهای در روستای اول مانده و عدهای به محل تعیین شده میروند و حتی دهیار به روستای جدید هیچ امکاناتی نمیدهد و این منجر به مشکلاتی شده است، از اینرو زهکشی، تثبیت و مقاومسازی و بدون جابهجایی این مشکل را حل کنیم.
وی توضیح داد: ۸۵ روستا در محدوده و مسیر سیل بودند که با اعتبار تخصیص یافته، این روستاها ایمن خواهند شد.
همچنین ببینید
نوار مرزی آذربایجان شرقی به مرز اقتصادی تبدیل می شود
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیتهای بیبدیل مرز ۲۴۱ کیلومتری استان با کشورهای همسایه، …