اختتامیه جشنواره قصه گویی در منطقه آزاد ارس

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قصه‌گویی را بهترین ظرفیت برای انتقال مفاهیم فرهنگی عنوان کرد و گفت: ادبیات داستانی ما پیشینه‌ای قوی و متکی بر آموزه‌های ارزشمند فرهنگی و دینی دارد و می‌تواند یکی از بهترین راهکارها برای آموختن مفاهیم فرهنگی و اجتماعی در جامعه به ویژه برای نسل جدید باشد.

روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی- محمدمهدی اسماعیلی در آیین پایانی دومین دوسالانه قصه‌گویی نهال امید که به میزبانی جلفا برگزار شد، اظهار کرد: علاوه بر پیشینه‌ دیرینه‌ای که قصه گویی در جامعه ایرانی دارد، جایگاه ویژه حکایات آموزنده دینی و قصه های قرآنی در ادبیات داستانی ما، قصه‌گویی را به ظرفیتی عمیق و ارزشمند برای انتقال مفاهیم فرهنگی در حوزه آموزش و فرهنگ اجتماعی کشورمان تبدیل کرده است.
وی افزود: در همه خانواده‌های ایرانی کودکان با قصه بزرگ می‌شوند که این فرصت را باید برای انتقال مفاهیم فرهنگی مغتنم بدانیم.
اسماعیلی با اشاره به جایگاه ویژه کودکان و نوجوانان در اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ، خاطرنشان کرد: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این راستا برنامه‌ریزی‌های خوبی داشته و برنامه‌های راهبردی در نظر گرفته که برگزاری جشنواره قصه‌گویی «نهال امید» یکی از طرح‌های موفق و اثرگذار در همین حوزه است. ما نیز در وزارتخانه از اقدامات خوب نهاد کتابخانه‌ها برای فعالیت‌های فرهنگی و ادبی حوزه کودک و نوجوان حمایت می‌کنیم.
وزیر فرهنگ رونمایی از نشان هدهد سفید در این جشنواره با هدف ترغیب کودکان و جوانان به قصه‌خوانی و قصه‌گویی را اقدامی ارزشمند دانست و تاکید کرد: رونمایی از هدهد برای بچه‌ها کار بسیار خوبی است و باید بهره‌ گرفتن از این طرح و نشان برای نفوذ قصه در نسل جدید با جدیت دنبال شده و تقویت شود.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جشنواره گفت: قصه و قصه گویی، هویت تاریخی و تمدنی ایرانیان بوده و از افتخارات ایرانیان همین قصه‌ها است که توسط اساتید گرانقدر در دورانی که اثری از فضای مجازی نبود، تعریف می‌شد.

عابدین خرّم اظهار کرد: ما در دورانی که فضای مجازی نداشتیم، قصه‌ها را می‌شنیدیم و لذت می‌بردیم و خودمان را از لحاظ فکری، روحی و اخلاقی سیراب می‌کردیم.

وی افزود: زندگی با هویت اجتماعی، فردی، اخلاقی و انسانی جز با عجین شدن با کتاب و کتابخوانی ممکن نیست.

استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: یکی از آثار شبیه‌خون فرهنگی، جدا کردن خانواده و نسل ما با قصه‌ها بود و ما اگر بخواهیم ه امید داشته باشیم و نونهالان امروز انقطاع نسلی با گذشته نداشته باشند، باید فرهنگ قصه را در جامعه زنده نگه‌داریم و برای نسل‌های آینده معرفی شوند.

خرّم با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر کتاب و کتابخوانی، گفت: مقام معظم رهبری تمامی کتاب‌های مربوط به جنگ و جبهه و به خصوص کتاب‌های نونهالان و نوجوانان خوانده و برای برخی نیز نوشته‌هایی داشته‌اند.

وی با بیان این‌که کتاب‌ها، سرمایه‌های فکری اجتماعی و علمی کشور هستند، افزود: امیدواریم اساتید گرانقدر حوزه قصه گویی پرورش دهنده نوجوانان و جوانانی باشند که جا پای آن‌ها بگذارند.

خرم با بیان این‌که جوانان امروز به صورت عالی نقش خود را در عرصه‌های مختلف ایفا می‌کنند ولی زود خسته می‌شوند، ادامه داد: اما موقع جنگ نه تنها جوانان ما خسته نمی‌شدند بلکه صحنه را هم خالی نمی‌کردند زیرا وقتی نفس شهدایی چون شهید بروجردی به این جوانان و نوجوانان می‌خورد، خستگی را با همه مشکلات خسته می‌کردند و هیچوقت سر خم نمی‌آوردند.

استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: اگر بخواهیم همچنان این صحنه را با استواری نگه‌داریم باید نفس‌هایمان را به خاطرات برجا مانده از شهدا گره بزنیم و آثار آن‌ها را با عشق و علاقه بخوانیم.

گفتنی است، دوسالانه «نهال امید» در دو بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و قصه‌گویی دیجیتال و در سه سطح ملی، منطقه‌ای و استانی برگزار شد.
مرحله ملی این دوره در جلفا برگزار شد و با حضور وزیر فرهنگ، ۱۲ قصه‌گوی برتر شامل شش برگزیده بخش دیجیتال و شش برگزیده بخش صحنه‌ای به انتخاب هیئت داوران معرفی و تجلیل شدند.
دومین دوسالانه قصه‌گویی «نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» و با هدف ترویج قصه‌گویی، شناسایی و تشویق و بهره‌مندی از توانمندی‌های شبکه کتابخانه‌های عمومی، کتابداران و اعضا، در دو بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و قصه‌گویی دیجیتال برگزار شد. در این دو سالانه موضوعاتی چون «مسائل روز جامعه»، «موضوعات آزاد»، «سبک زندگی ایرانی-اسلامی»، «شعار سال» به عنوان موضوعات محوری در نظر گرفته شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دهمین بار طی دو سال اخیر به منظور حضور در چند رویداد فرهنگی از جمله آیین پایانی دومین جشنواره ملی قصه‌گویی «نهال امید» به استان آذربایجان شرقی سفر کرد.
در این سفر سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر و معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها، محمود سالاری معاون امور هنری،  مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور وزیر فرهنگ را همراهی می‌کنند.

 

همچنین ببینید

نوار مرزی آذربایجان شرقی به مرز اقتصادی تبدیل می شود

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل مرز ۲۴۱ کیلومتری استان با کشورهای همسایه، …