دولت مصمم به حمایت از تولید است

 

رئیس‌جمهور گفت: امروز علی‌رغم تمام تحریم‌ها و تهدیدها شاهد رشد صادرات در کشور هستیم.

ایسنا- حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رییسی در بیست و ششمین سالروز ملی صادرات اظهار کرد ۴۰ درصد رشد صادرات و ۱۳ درصد رشد صادرات غیرنفتی در سال جاری نشان از عزم صادرکنندگان و فعالان اقتصادی است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: اگر احیای کارخانجات و کارگاه‌های تولیدی، مثبت شدن تراز تجاری، رشد تولید و صادرات نفتی و غیرنفتی دشمن را عصبانی می‌کند، بگذار عصبانی شود و از این عصبانیت بمیرد. ما متوقف نمی‌شویم. ما افسران و سربازان خنثی‌کردن تحریم‌ها و دور زدن تحریم‌ها داریم.

وی یادآور شد: دیروز در صنعت نظامی گرفتار سیم خاردار بودیم، اما امروز در نیویورک و سمرقند یکی از خواسته‌هایشان این است که یکی از صنایع‌ نظامی‌مان را به آن‌ها بفروشیم. می‌گویند ما شنیده‌ایم که صنایع نظامی شما پیشرفته‌ است و با بقیه کشورها فرق دارد.

حجت الاسلام والمسلمین رییسی تاکید کرد که «ما امروز جنگ اراده‌ها  را داریم» و افزود: یک اراده نمی‌خواهد ما  تولید داشته باشیم و ملت ایران با اراده می‌خواهد این کار را انجام دهد.

رییس‌جمهور با بیان این‌که « قابل پیش بینی شدن تولید در گروی ثبات است و هرچه ثبات بیشتر شود و تصمیمات لحظه‌ای کنار رود طبیعتا تولید رشد بیشتری خواهد بافت» افزود:  دستورالعمل ها و تصمیمات باید متقن باشد و دارای ثباتی باشد که به بازار و عرضه کالا ثبات دهد.

وی هم‌چنین با بیان این ‌که «امروز کیفیت حرف بالایی را  می‌زند. بسیارمهم است که کار از کیفیت بالایی برخوردار باشد و ددستیابی به رشد اقتصادی در گروی صادرات در کشور است‌.» تاکید کرد: همانطور که ملت در جنگ تحمیلی سرافراز شد، در این جنگ تحریمی نیز تاکنون سرافراز شده ایم. سخنگوی امریکا خودش گفته که در فشار حداکثری شکست خورده است. حرف خودشان است.

حجت الاسلام والمسلمین رییسی ادامه داد: نباید صادر کننده‌ای را که تشویق می‌کنیم، اگر ارز را نیاورد متهم کنیم بلکه باید مشکلش رفع شود و باید تسهیل کرد که کالا به سهولت صادر شود.  باید دنبال شود که صادر کننده با یک روش صادر کند.

وی با بیان این‌که «ما باید جایگاه رفیعی در ترانزیت منطقه داشته باشیم»، گفت: ترانزیت خدمات فنی و مهندسی مهم است و بخش مهمی از کار صادرات ما می تواند باشد و باید بر روی آن کار شود.

رییس جمهور با اشاره به بحث گردشگری سلامت گفت: در این زمینه جمهوری اسلامی در منطقه و جهان حرف دارد. بهترین عمل های جراحی در کشور  انجام می شود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیسی در ادامه گفت: از فرمایشات رهبری مساله جلوگیری از خام فروشی است و باید ارزش افزوده ایجاد کرد. شما ببینید بهترین کاشی، سرامیک، پارچه، پرده، مبل، فرش و … کجا تولید می شود؟

وی با بیان این‌که «احیای کارخانه‌ها از سیاست‌های دولت است و ادامه دارد»، گفت: دیپلماسی سیاسی باید در خدمت دیپلماسی اقتصادی باشد و هیچ سفیری از  ما در خارج از کشور نباید دغدغه مسایل اقتصادی جزو مساله اولش باشد. رشد ۴۰ درصدی صادرات عزم فعالان اقتصادی کشور است. همه تلاش باید در چارچوب تولید باشد و باید  جلس در این زمینه  قوانین را اصلاح کند.

حجت الاسلام والمسلمین رییسی با بیان این‌که  «دشمن تلاش می کند که کشور مولد نباشد و فقط مصرف کننده باشد»، گفت: ما  با وجود تحریم ها در صادرات پیروز شدیم. باید شورای عالی صادرات تشکیل شود و باید دانشگاه در کنار تولید باشد.

رئیس جمهور با اشاره به مساله برنامه هفتم گفت: جایگاه تجارت در برنامه هفتم مهم است و  در مجلس و دولت دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: حجم و کیفیت صادرات، نشان قدرت اقتصادی است و افزایش صادرات نشان بسیاری از موفقیت ها در کشور در همه حوزه هاست.  ما می توانیم عرصه های مختلفی در صادرات داشته باشیم.

رییس‌جمهور گفت: فعال کردن بازارچه های مرزی می‌تواند به توسعه تجارت کمک کند.

وی در پایان گفت: ما بسته ای را برای رفع مشکلات تجاری پیشنهاد کردیم و ابلاغ شد و گامی بود که صادرکنندگان خوشحال شدند. مجلس و دولت و تمامی بخش های کشور به تبعیت رهبری مصمم بر افزایش تولید در کشور و صادرات غیرنفتی در کشور هستند.

در مراسم روز ملی صادرات ۵۷ شرکت به عنوان صادرکننده برتر سال معرفی شدند و رئیس جمهوری از ۵ صادرکننده برتر به نمایندگی از شرکت های معرفی شده، تجلیل کرد.

برای انتخاب صادرکنندگان نمونه، ۶۱۲ شرکت در ۷۶ گروه کالا و خدمات ثبت نام کردند که در نهایت ۵۷ شرکت به عنوان صادرکننده برتر سال ۱۴۰۱ معرفی شدند که امروز رئیس جمهور از ۵ صادرکننده برتر به نمایندگی از ۵۷ صادرکننده برتر سال تجلیل کرد.

لازم به اشاره است که در میان ثبت نام کنندگان صادرکنندگان سیمان و کلینکر با ۳۲ و محصولات پایه پتروشیمی پلیمری با ۳۱ مورد بیشتری سهم را داشتند و در ادامه نیز صادرکنندگان لوازم خانگی انرژی‌بر با ۱۴، داروهای شیمیایی با ۱۱، محصولات دانش بنیان و فناوری بالا با ۱۰، قطعات یدکی و مجموعه‌های خودرو با ۱۰ مورد نشان از رونق صادرات صنایع پیچیده، دانش بنیان و فناوری بالا در سایه اصلاح سیاست‌ها قرار داشتند.

همچنین در روند انتخاب صادرکننده نمونه ۱۴۰۱ شاخص‌های مختلفی از جمله «سنجش تولید و سرمایه‌گذاری مشترک با طرف‌های خارجی»، «عمق دانش بنیانی»، «فعالیت در مناطق محروم و کم برخوردار»، «میزان اشتغالزایی»، «میزان نفوذ در شبکه مصرف بازارهای هدف»، «سطح پیچیدگی محصول و ارزش افزوده»، «عضویت در تشکل‌های تخصصی صادراتی»، «ثبت برند بین‌المللی» و «استفاده از نیروی انسانی، مصالح و تجهیزات داخلی در پروژه‌های خارج از کشور» دخیل بود.

همچنین ببینید

نوار مرزی آذربایجان شرقی به مرز اقتصادی تبدیل می شود

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل مرز ۲۴۱ کیلومتری استان با کشورهای همسایه، …