نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: غربی ها باید بهای بدقولی هایشان را بپردازند و بدانند که مردم ایران حامی تیم دیپلماسی و شکلگیری توافقی هستند که عزتمندانه باشد.
ایسنا- حجتالاسلام و المسلمین سید محمدعلی آلهاشم دیروز در خطبههای نمازجمعه تبریز در خصوص مذاکرات وین گفت: تمام تلاش آمریکا و کشورهای اروپایی این است که مذاکرات را تحت عنوان «مذاکرات هستهای» جلوه دهند اما جمهوری اسلامی ایران در مقابل عملیات روانی آنها محکم ایستادهاست و معتقد است مذاکرات باید برای رفع تحریمها باشد.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران دو هدف عمده از مذاکرات وین دارد که عبارتاند از حذف تضمینشده و قابل راستیآزمایی تحریمها علیه ملت ایران و تسهیل قانونی دستیابی ملت ایران برای بهرهمندی از دانش صلحآمیز هستهای و غنیسازی برای مقاصد صنعتی طبق معاهده انپی تی است.
حجتالاسلام و المسلمین آلهاشم با بیان اینکه غرب میخواهد از این توافق برای خود یک سکو بسازد تاکید کرد: نباید اجازه دهیم اشتباهات گذشته تکرار شود و غرب باید بهای بدقولیها اش را بپردازد و اصل پایبندی متقابل اساس مناسبی برای مذاکرات نیست.
نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی تاکید کرد: مردم آذربایجان در این نمازجمعه ضمن اعلام حمایت خود از مسئولین دیپلماسی اعلام میکنند که ما حامی تعامل هستیم اما بهشرطی که یک تعامل عزتمندانه به وجود بیاید.
وی افزود: غرب باید اطمینان دهد که تحریمها رفع خواهد شد چراکه ایران هیچگاه تسلیم تهدید نظامی و تحریم و فشار نخواهد شد و ما آماده گفتوگو بر اساس اصل ضمانت و راستیآزمایی هستیم تا منافع ملت ایران تامین شود و امیدواریم طبق توصیههای رهبر معظم انقلاب مسئولان دیپلماسی کشور بتوانند در این عرصه موفق شوند.
امام جمعه تبریز با اشاره به فرارسیدن روز جهانی معلولین اظهار کرد: از همه مسئولین ذیربط میخواهم نسبت به معلولین توجه بیشتری داشته باشند این عزیزان ترحم نمیخواهند بلکه توجه میخواهند؛ شهرداری باید برای ایجاد بستر و بهبود رفتوآمد معلولین در خیابانها و پیادهروها اقدامات لازم را انجام دهد و همچنین بانکها و سایر سازمانهای نیز باید به وظایف ذاتی خود عمل کنند.
وی ادامه داد: برای نابینایان، ناشنوایان و معلولین ذهنی تا جاییکه امکان دارد در ادارات و سازمانها اشتغال ایجاد شود تا این عزیزان از لحاظ معیشت نیز دچار مشکل نباشند.
امام جمعه تبریز با انتقاد از کم بودن تعداد پروازهای تبریز به نجف و همچنین بالا بودن قیمت بلیت این پرواز خاطرنشان کرد: طبق اظهارات مدیرکل فرودگاههای آذربایجان شرقی تعداد پروازهای خارجی از تبریز تنها به کشور ترکیه ۱۸ پرواز در هفته است درحالیکه متأسفانه تنها یک پرواز از تبریز به نجفاشرف وجود دارد و آنهم روز گذشته طی مراسمی افتتاح شد.
حجتالاسلام و المسلمین آلهاشم تاکید کرد: مدتزمان پرواز تبریز به استانبول دو الی ۲.۵ساعت اما تبریز به نجف یک ساعت است درحالیکه بلیت های ترکیه نسبتاً ارزان اما بلیت های نجفاشرف بسیار گران هستند بهطوریکه زائرین نجف و کربلا تقریباً در حدود ۱۰ میلیون تومان باید پول بلیت پرداخت کنند.
وی خطاب به مسئولین گفت: آیا انصاف است که با زائران اباعبداللهالحسین(ع) اینگونه رفتار شود؟ من از آقای استاندار، نمایندگان مجلس و مسئولین سازمان حج و زیارت میخواهم مشکلات مربوط به زائران کربلا را حل کنند تا این عزیزان بتوانند بهراحتی به سفر زیارتی خود اعزام شوند.
وی با اشاره به فرارسیدن روز ۱۶ آذر و روز دانشجو گفت: دانشجویان و دانشگاهیان از جمله نیروهایی بودند که همواره در بحث مبارزه با استکبار و پیروزی انقلاب نقش بسیار مهمی داشتند بهطوریکه مبارزات دانشجویان با آمریکا در بحث ماجرای نفت، در بحث انقلاب سفید، کاپیتولاسیون، مخالفت دانشجویان با نفوذ اقتصادی تیم آمریکایی، تسخیر لانه جاسوسی و… رفتارشناسی دانشجویان را نشان میدهد و تمامی شعارها و دانشجویان با تظاهراتی که در سال ۳۲ توسط دانشجویان انجام داده و از کلاس های درس خارج شدند،اعتراض خود را به سیاستهای آمریکا نشان دادند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم همچنین تاکید کرد: این دانشجویان بودند که جنگ را اداره کردند؛ شهیدان باکریها، همتها، متوسلیان ها همگی دانشجویان جوانی بودند که راهی جبههها شدند و جنگ را اداره کردند همچنین در عصر حاضر نیز دانشجویان در قامت مدافعان حرم در قامت دفاع از امنیت و دفاع از حریم سلامت همگی مبارک بودن این شجره طیبه را نشان دادند.
امام جمعه تبریز همچنین در خصوص بحث آبخیزداری و راههای مقابله با تنش آبی و کمآبی در کشور نیز گفت: مسئله آبخیزداری مهمترین راه عبور از بحث بیآبی است و هدف از آبخیزداری مدیریت عملیات کشاورزی، دامپروری، سدسازی، راهسازی و شهرسازی متناسب با عوامل طبیعی هر منطقه بهصورت علمی است.
وی خاطرنشان کرد: واقع شدن ایران در کمربند خشک و نیمهخشک جهان با میزان بارندگی ۲۵۰ میلیمتر در سال که یکسوم متوسط جهانی است، سهبرابر بودن میزان تبخیر در کشور نسبت به میانگین تبخیر در جهان، نامناسب بودن زمان و مکان بارشها همگی موجب قرار گرفتن ایران در زمرهی کشورهای دارای بحران آبی شدهاست و همواره ما با تنش آبی مواجه هستیم.
امام جمعه تبریز یادآور شد: کارشناسان معتقد هستند آبخیزداری سریعترین، بهترین و مقرونبهصرفهترین راه برای نجات کشور از کمآبی است اما متأسفانه آبخیزداری بهعنوان یکی از راههای عبور از بیآبی بهاندازه کافی مورد توجه قرار نگرفتهاست و با وجود اینکه یکی از بخشهای مهم در بحث مبارزه با کمآبی است، همواره با مشکل تامین اعتبارات مواجه بودهاست و ما از دولت و مجلس میخواهیم توجه بیشتری به اینموضوع داشته و برای اجرای عملیات آبخیزداری زمینه را فراهم کنند.