بحران انرژی در آذربایجان شرقی جدی است

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی گفت: در تولید انرژی در استان با بحران روبرو هستیم، میزان تولید و مصرف سر به سر است.

نصر-“جواد رحمتی” در جلسه فوق العاده شورای شهر که به بررسی آخرین وضعیت آلودگی هوا اختصاص داشت گفت: دولت بعد از استقرار خود بر اساس اطلاعات بدست آمده جمع بندی بر این بود که امسال با بحران روبرو خواهیم شد و بلافاصله بعد از یک ماه استقرار دولت اقداماتی در این راستا انجام شد.

وی افزود: هر سال که از آبان مصرف اضطراری آغاز می‌شد امسال از شهریور ماه انجام شده است.

رحمتی گفت: قرار بود روزانه ۴۰ میلیون لیتر ذخیره سازی گازوئیل را آغاز کنند که نزدیک ۲۲ میلیون لیتر سوخت داده شده است.

وی افزود: اطلاع داده اند که نیروگاه تبریز گاز مصرف می‌کند که امیدواریم تداوم داشته باشد.

وی ادامه داد: به جای اینکه سرزنش کنیم چرا نیروگاه‌ها توسعه نیافته است ناچار بودیم اقداماتی را انجام دهیم.

رحمتی با توجه به سایر استان‌ها گفت: متاسفانه در آذربایجان شرقی روند توسعه نیروگاه و تولید برق کند است که باید اقداماتی از قبل انجام می‌شد، در پنج استان کار کرده ام اما در تبریز تنها یک نیروگاه هریس اضافه شده است که حداکثر ظرفیت آن ۵۰۰ مگاوات است.

وی تصریح کرد: در تولید انرژی در استان با بحران روبرو هستیم، میزان تولید و مصرف سر به سر است.

وی با اشاره به اینکه دو وزیر انرژی ترک‌زبان در دولت‌های قبل حضور داشتند، گفت: علی رغم اینکه دو وزیر بومی نیز آمده است در آذربایجان اتفاق خاصی درباره نیرو نیفتاده است.

وی تصریح کرد: اکنون از خط انتقال ۴۸ اینچ ترکیه استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: با این شرایط احداث نیروگاه جدید امکان پذیر نخواهد بود، یا این که سهم ما را از این ۴۸ اینچ افزایش دهند.

وی در پاسخ به نماینده نیروگاه گفت: اینکه می‌گویند امکان فیلترگذاری در نیروگاه وجود ندارد، اینچنین نیست امکانش وجود دارد بلکه هزینه آن زیاد است، اینکه می‌گویند سود ده نیست پس چرا نگه داشته اید؟! پالایشگاه تبریز ذاتا ناپاک است و نمی‌توانید این را منکر شوید.

رحمتی با اشاره به قانون هوای پاک خاطر نشان کرد: افزایش سرانه فضای سبز را تا ۱۵ متر در شهرداری‌ها اعلام کرده اند.

رحمتی گفت: تبعیضی در اختصاص گاز به نیروگاه‌ها در کشور اتفاق نیفتاده است، شورای امنیت ملی دادگاه‌ها را از ورود به این موضوع برحذر داشته است.

وی اضافه کرد: مس سونگون با این همه درآمد، هیچ اقدامی برای تولید برق مصرفی خود انجام نداده است، البته توافقاتی برای احداث یک نیروها توسط سونگون انجام گرفته است.

معاون عمرانی استاندار استان آذربایجان شرقی گفت: جدیت در معاینه فنی خودروها، اعمال محدودیت در ورود خودروها بویژه خودروهای تک‌سرنشین به بخش‌های مرکزی شهر و استفاده از سیستم حمل و نقل مشارکتی برخی از اقدامات است که در کوتاه‌مدت می‌توان برای کاهش آلودگی انجام دارد.

وی ادامه داد: سرویس‌های ادارات تقریبا جمع‌آوری شده است، الان خودروهای کارمندان محوطه استانداری را پرکرده‌اند، بطور مثال چند کارمندی که در یک محل سکونت دارند هر کدام با خودروی شخصی می‌آیند.

 

 

 

همچنین ببینید

نوار مرزی آذربایجان شرقی به مرز اقتصادی تبدیل می شود

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل مرز ۲۴۱ کیلومتری استان با کشورهای همسایه، …