تصمیم‌گیری برای آینده تبریز

 

شهردار تبریز گفت: یکی از موضوعات جدی، ضوابط سختگیرانه است که میراث فرهنگی در تبریز اعمال می‌کند. قلب تبریز به خرابه و نخاله‌گاه تبدیل شده است و باید تصمیمات جدی برای احیای این بافت گرفته شود.

ایسنا- یعقوب هوشیار در جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز که با حضور نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: در خصوص موضوع حاشیه نشینی اخیراً با حضور استاندار و مدیرکل راه و شهرسازی درباره اختصاص ۱۳۵ هکتار از شهرک جوانان به شهرداری صورتجلسه ای امضا کردیم که بر این اساس مقرر شد برای اجرا، مالکیت زمین به شهرداری واگذار شود.

وی ادامه داد: در بحث تکالیف دستگاه‌ها در برنامه ششم، یکی از موضوعات، هوشمندسازی است اما اکثر دستگاه ها در این مورد کارکردی ندارند، در بازآفرینی شهری نیز دولت وظایفی دارد اما یک درصد هم نقش ایفا نمی‌کند که باید تکالیف دستگاه‌ها احصا و گزارش‌گیری شود.

شهردار تبریز بیان کرد: رینگ چهارم سطح شهر برای توسعه پنجاه سال آینده مهم است؛ چراکه در غیر اینصورت شاهد شکل‌گیری حاشیه وحشتناک در جنوب شهر خواهیم بود.

وی با بیان اینکه قرارداد ارزی در خط دو قطار شهری مشکل است، گفت: در این خصوص اخیرا از وزیر اقتصاد دستور گرفته‌ایم.

هوشیار افزود: سال گذشته از محل جرایم رانندگی باید ۱۰۰ میلیارد می‌گرفتیم اما هیچ رقمی به ما ندادند و ۱۴ سال از پروژه تالار شهر در بغل لاله پارک می‌گذرد اما این پروژه همچنان معلق مانده است که لازم است تکلیف این پروژه نیز تعیین شود.

شهردار تبریز با تاکید بر ضرورت و اهمیت تکمیل و بهره‌برداری کامل مجموعه ورزشی یادگار امام (ره) گفت: مجموعه ورزشی یادگار امام (ره) ۲۰۰ هکتار در محدوده شهر است که قابلیت تبدیل به یک شهرک ورزشی را دارد. با توجه به برندینگ تراکتور، اگر مالکیت مجموعه ورزشی یادگار امام (ره) به شهرداری داده شود، شاهد مشارکت سرمایه گذاران و رونق آن فضا خواهیم بود اما اگر مورد غفلت واقع شود این مجموعه بزرگ هم از دست می‌رود.

هوشیار در ادامه سخنان خود در مورد مشکلات و نیازهای شهر تبریز در آستانه سفر رئیس جمهوری، گفت: شهر تبریز سال گذشته ۱۱۰ کشته رانندگی در داخل شهر داده است و شرکت‌های بیمه به تکالیف خود برای رفع خطر از نقاط حادثه خیز عمل نمی‌کنند و ما بار اقداماتی مثل نصب دوربین‌ها، کار پیشگیری از این حوادث را به عهده می‌گیریم.

وی افزود: لازم است تا نمایندگانی در رابطه با رویدادهای بین المللی داشته باشیم و هر سال چند رویداد بین المللی در تبریز برای معرفی ظرفیت‌های شهرمان داشته باشیم که ایجاد سفارتخانه و کنسولگری در تبریز هم مهم است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز خواستار ساماندهی ورودی‌های تبریز و آبگیری سد شهید مدنی شد.

محمدحسین فرهنگی اظهار کرد: دو پیشنهاد برای شهردار و شورای شهر دارم که یکی از آنها سامان‌دهی ورودی‌های شهر است که در شأن تبریز نیست.

وی افزود: بین وظایف راه و شهرسازی و شهرداری تداخلی وجود دارد که می‌توان تفاهم‌نامه‌ای در این زمینه امضا کرد تا شهرداری این موضوع را برای زیباسازی سامان‌دهی ورودی‌های شهر بر عهده بگیرد.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس ادامه داد: پیشنهاد بعدی، فعال شدن آب سد شهید مدنی است که از وسط شهر رد می‌شود و باید درباره عبور آن از وسط شهر یا پشت عینالی تصمیم‌گیری شود.

وی اضافه کرد: این آب اکنون از پشت عینالی رد می‌شود و می‌توانیم آن را به داخل مهرانه رود انتقال دهیم تا از نظر گردشگری هم موثر باشد.

فرهنگی با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان نیز افزود: اگر شورای شهر درباره مطالبات از رئیس جمهور به جمع‌بندی رسیده است، از طریق ما و یا استانداری موضوع را اعلام کند تا در حد امکان در سفر آقای رئیسی پیگیری شود.

همچنین نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی از ترافیک سنگین در هسته مرکزی تبریز انتقاد کرد.

مسعود پزشکیان با اشاره به وضعیت ترافیک در هسته مرکزی شهر به دلیل مراجعه تعدادی زیادی از مردم از اکثر نقاط داخلی و خارجی شهر به مطب پزشکان، گفت: مقرر شده بود، کلینیکی تخصصی شامل آزمایشگاه، تجهیزات پزشکی از جمله سی تی اسکن، ام ار ای و… با پارکینگ برای مراجعه کنندگان خارج از هسته مرکزی شهر ایجاد شود، اما اکنون مطب پزشکان شده است و ترافیک شدیدی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه باید در مناطقی از تبریز همچون آخمقیه و اندیشه مراکز بهداشتی و کلینیک ایجاد شود تا منجر به کاهش بار ترافیکی در شهر شود، افزود: این کلینیک باید برای بخشی از مردم ساخته می شد تا وارد هسته مرکز شهر برای این خدمات نشوند.

پزشکیان همچنین به لزوم تکمیل خدمات در مراکز بهداشت اشاره کرد و گفت: اگر پزشک خانواده و برخی امکانات در مراکز بهداشت موجود باشد، دیگر لازم نیست برای هر معاینه به کیلینک تخصصی مراجعه شود و در ترافیک و وقت صرفه جویی می شود.

نماینده دیگر مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی از پیگیری موضوع بخش باسمنج از طریق تحقیق و تفحص در تقسیمات کشوری خبر داد.

احمد علیرضابیگی در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اظهار کرد: در موضوع باسمنج ما به اتفاق شورای شهر و شهردار تبریز با وزیر کشور جلساتی برگزار کردیم و نامه‌نگاری نیز در این زمینه صورت گرفت.

وی افزود: با عدم کسب نتیجه مطلوب، نهایتا در صحن علنی مجلس تحقیق و تفحص از تقسیمات کشوری به تصویب رسید.

علیرضابیگی خاطرنشان کرد: پیگیری ما در تحقیق و تفحص ادامه دارد و اگر امکانپذیر باشد از استانداری هم در این جلسه حضور داشته باشند.

وی ابراز امیدواری کرد که با پیگیری این موضوع، ابلاغیه قبلی وزارت کشور ملغی شود.

 

همچنین ببینید

نوار مرزی آذربایجان شرقی به مرز اقتصادی تبدیل می شود

استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل مرز ۲۴۱ کیلومتری استان با کشورهای همسایه، …